30 czerwca, 2022

OCHRONA24

Polska Najnowsze wiadomości, zdjęcia, filmy i reportaże specjalne ochrony. Polska Blogi, komentarze i wiadomości archiwalne na …

google | Jak usunąć wszystkie informacje i nie otrzymywać niechcianych reklam | dane

Jeśli chcesz wyszukać coś online, robisz to za pomocą najczęściej używanej przeglądarki na świecie, mamy na myśli To dobrze znana platforma, która pozwala znaleźć wszelkiego rodzaju informacje związane z interesującym Cię tematem. Czy wiesz, że firma wykrywa każdy Twój ruch w sieci? A najciekawsze jest to, że zgadzając się na ich politykę prywatności, akceptujesz również: Korzystając z usług Google, powierzasz nam swoje informacje..

Wyglądać: Jak sprawdzić, gdzie zaparkowałeś samochód, korzystając z Google Maps

Przechowuje wszystkie wyszukiwania w zakładce „Moja aktywność” lub „Moja aktywność”, więc dzisiaj pokażemy Ci kroki, dzięki którym możesz pozbyć się wszystkich informacji, które się tutaj gromadzą, aby Big G nie nadszedł z powrotem, aby wyświetlić te niewygodne reklamy, które pojawiają się od czasu do czasu po wyszukaniu czegoś w sieci.

Wyglądać: Google: jak znaleźć zgubiony lub skradziony telefon komórkowy za pomocą funkcji Znajdź moje urządzenie?

Na pewno zastanawiasz się, dlaczego lepiej nie odmawiać uprawnień Google? Proste, bo tak nie działa aplikacja, jak pamiętasz, wyszukiwarka współpracuje z reklamami, więc gdy szukasz produktu lub usługi od razu się pojawia. W przeglądarce lub na różnych platformach, na których to jest: Facebook, Instagram, YouTube itp.

Jak usunąć wszystkie informacje ze swojej aktywności?

  • Najpierw zaloguj się na swoje konto przeglądarka google lub kliknij Aby przejść bezpośrednio do zakładki Moja aktywność.
  • Po wejściu będziesz mieć trzy opcje: „Aktywność w internecie i aplikacjach”, „Historia lokalizacji” i „Historia w YouTube”, wybierz pierwszą opcję.
  • Teraz widzisz, pojawia się wszystko, co robiłeś od czasu korzystania z Google, od wyszukiwań w Google Play i przeglądarki, po nawet logowanie się do jakiejś sieci społecznościowej za pośrednictwem przeglądarka google.
  • Opuść nieco spację i przejdź do sekcji „Filtruj według daty i produktu”, kliknij prawym przyciskiem myszy opcję „Usuń”.
  • Możesz usunąć aktywność z ostatniej godziny, ostatniego dnia, od początku (wszystkie) i niestandardowego okresu, co oznacza, że ​​możesz usunąć wszystkie aktywności w określonym dniu
READ  Jak poznać czyjąś lokalizację z WhatsApp bez tej wiedzy?
Zaleca się usunięcie „Od początku” (Zdjęcie: Mag)
Data ustawiona do kasowania historii (zdjęcie: mag)
Data ustawiona do kasowania historii (zdjęcie: mag)

Wyczyszczenie historii aktywności nie ma żadnych konsekwencji, nawet jeśli zauważysz przeglądarka google W momencie wyboru którejkolwiek z powyższych opcji; Może się jednak zdarzyć, że w niektórych miejscach będziesz musiał ponownie wprowadzić swoje hasła, ale pod względem działania nie będziesz miał żadnych problemów.

Czy masz problemy z Google Chrome? Jeśli Twoja przeglądarka ulega awarii, ulega awarii lub nie otwiera strony internetowej i widzisz następujące komunikaty: „Błąd serwera proxy w Google Chrome” lub „Ta strona internetowa jest niedostępna”, kliknij Aby znaleźć rozwiązania i zalecenia, które pomogą rozwiązać ten problem.